25 Mayıs 2015 Pazartesi

Aile Birlesimi Vizesi ve Diger Konularda Merak Ettikleriniz

Merak ettiklerinizi yorum olarak gonderebilirsiniz,kisa sure icinde cevaplayacagim.

20 yorum:

  1. iyi günler 25 ekimde ingiliz kız arkadaşımla evlilik yapıcam sitede belirttiniz evrak listesini her ikimizinde hazırlamasımı gerekiyor . çünkü acenta bana senin hazırlıcan 3-4 belge var gerisini eşin hazırlıcak dedi. ayrıca eşimle 1 yıl içinde 3 defa görüştük 1 er haftadan bunlarıda ispatlıcak belgelerimiz var . sizden ricam ne yapmamız gerektiğini daha ayrıntılı yazarmısınız.

    YanıtlaSil
  2. Sayin Elegun,

    Basvuru sizi adiniza oldugu icin belgeleride siz hazirlamaniz gerekiyor, Ingiliz vatandasi olan/olacak esinize maddi ve manevi bagimli olarak Ingiltereye geleceginiz icin esinizin bu ulkedeki ekonomik ve sosyal yasantisini belgelemesi gerekecek, sizin Turkiyedeki statunuzun herhangi bir gecerliligi maalesefki olmayacak(is,emlak vs.), Ingilz makamlari esinizin ikinize bakabilecek yeteri kadar parasi, devamli calistigi bir isi ve ikinizin normal standartlarda ikamet edecebilecegi bir yere sahip oldugunu veya kiraladigini belgelemesi gerekecek.
    Sizinde yapmaniz gereken iliskinizin gercekligini, bu evliligin anlasmali bir evlelik olmadigini kanitlayan belgeleri sunmak.
    Esiniz ile nerede ve ne zaman tanistiniz,beraberliginiz suresince ne sıklık ile gorustugunuz, bu zaman zarfinda beraber yasadinizmi, hangi iletisim aracini kullandiniz vs.
    Iki temel unsur olan esinizin Ingilteredeki sosyal statusu/ekonomik durumu ve beraberliginizin gercek sevgiye dayandigini gosteren belgeler aile birlesim vizesini almaniza yeterli olacaktir.

    25 Ekim yani bugun evleneceginizden bahsetmissiniz,oncelikle sizleri tebrik ediyorum ve uzun bir beraberlik temenni ediyorum, umarim vizenizi sorunsuz bir sekilde ve kisa surede alirsiniz.

    Saygilarimla

    MeteHan

    YanıtlaSil
  3. merhaba, blog'unuz gayet faydalı.
    14 şubat 2017'de İngiliz vatandaşı eşim ile istanbul'da evleniyoruz. sayfada belirttiğiniz birlikte yaşam, ikamet, faturalar, seyahatler vs. hepsi çok kolay sunacağımız belgeler. Ama eşim uzun yıllardır Yunanistan'da yaşıyordu (babası Yunan'lı) eğitim ve diplomalar dahil hayatının çoğu Atina'da geçti. İngiltere'de olduğu sürede hiç çalışmadı ve orada ikamet adresi yok (yani kardeşleri Londra'da yaşadığından ikamet hemen alabilir de...) Ama buradaki evliliğimizin ardından birlikte ingiltereye yerleşmek için mevcut durumumuzla vize başvurusu yapabilir miyiz acaba?
    aydınatırsanız çok sevinrim.
    Saygılarımla,
    Devrim Korkut Koç

    YanıtlaSil
  4. Sayin Koc,

    Oncelikle hayirli olsun diyorum, guzel bir gunde dunya evine giriyorsunuz, birlikteliginiz daim olsun.

    Birlikteliginizi kanitlamada sorun yok, guzel! ancak esinizin Ingilterede bir baglantisi yok ise sizin; esinizin sorumlulugunda Ingiltereye yerlesmesi zor. Bu vizedeki amac, aile bireylerinden birinin basvuru yapilan ulkede hayatini idame ettiriyor olmasidir.
    Ornegin, esiniz Yunan uyruklu fakat Norvecte yasiyor, calisiyor ve hukumete vergisini veriyor, o zaman sizin yeriniz esinizin yani yani Norvec, Norvec makamlari vizenizi en gec 6 ay icinde vermek zorunda, yani yasamak istediginiz herhangi bir AB ulkesinde esinizin Isci,Isveren, Ogrenci vs konumunda olmasi gerekiyor, bunun yaninda yasadigi bir ikamet adresi. Bankada para,ev tapusu vs. finansal seyler cokta onemli degil, iki onemli unsur var, esiniz ya calisacak ya ogrenci olacak ve ikamet adresi,bunlari Home Office`e verdiginiz zaman(iliskinizin gercekligi sorunsuz olacak) vize alamama gibi bir ihtimal yok.
    Is bulmasi ve bunlari belgelemesi zaman alacaktir, size onerim(bunu en son care olarak dusunebilirsiniz) esiniz Ingilterede herhangi bir egitim kurumuna basvuru yapip kaydini yaptirir ise okuldan ogrenci belgesini hemen cikarabilir ve sizde esinizin Ingilterede ogrenci konumunda oldugunu belgeler, Aile birlesim vizesi alabilirsiniz.

    Bu bahsettigim yolu, esiniz orada is bulamaz ise uygulayabilirsiniz.

    Bolsanslar diliyorum.

    MeteHan

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler. Eşim istanbul'da öğretmen şuan. ingiltere'de yaşamamız konusunda ısrarlı olduğu için bu durumda okulu bırakıp bir an önce ingiltereye gidip iş aramayı/bulmayı planlıyor. bu durumda min. gelir ve banka hesabında olması gereken bir para limiti var mı? ve işe başladıktan sonra hemen aile birleşimine başvurabiliyor muyuz acaba? (intrnette bir yerde en az 6 ay çalışmış olması gibi bir kıstas gördüm)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esiniz Yunan uyruklu oldugu icin finansal durumunu belgelemesi gerekmiyor, is buldugu andan itibaren isverenden isci belgesi almasi orada kontratli bir iste calistigini belgelemeye yetecektir.
      Tabiiki sizin basvurunuzda finansal durumunuzu gosterir belgeler vize almanizi kolaylastiracaktir, finansal durumunuzun derecesi esinizin orada calismasi veya calismamasi halinde ikinizi barindiracak bir miktar ise pozitif bir durum olusturur. 6 ay calisma gerekcesi yok, esiniz Ingiltereye yerlesip calismaya basladigi andan itibaren sizin icin Aile birlesimi basvuru yapabilir.

      Saygilarimla

      MeteHan

      Sil
  6. aile birlesimi vizesi ile esimi gecen sene getirdim sukur fakat 1 sene sonra vizesini uzatmamiz gerekiyor neler lazim form a baktim 72 sayfa nedir bu dedim canim sikildi kapattim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Residence card basvuru formudur,72 sayfanin tamamini doldurmaniz gerekmeyecektir, sizden istenen bilgiliri girmeniz yeterlidir, esinize sponsor olacaginiz icin, Ingilteredeki is,ikamet,finans durumlariniz ile ilgili bilgiler vermeniz istenir. Basvuru maksimum 6 ay surer,6 ay icinde 5 yillik oturum karti gelir veya basvurunun neden olumsuz sonuclandigina dair mektup gelir.
      Bol Sans

      Sil
  7. Merhaba, ben ingilterede yaşıyorum ve oturum vizem var. Türkiye'den eşimle evlendik geçen hafta ve dolayısıyla ingiltere'de hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Eşimin burada benimle yaşaması için doldurmamız gerekli olan form hangisidir? Sizin yazdığınız gerekli evrakları da okudum, tek eksiğimiz kalacağımız evi henüz belirlemedik. Ben şu anda 2 arkadaşımla daha birlikte ev kiralıyorum. Eşimi bu eve getirmeyi düşünmüyorum, zaten evin broadband faturası hariç başka bir fatura ödemiyorum ev ile ilgili. Ev kiralıcaz veya eğer mortgage dan bir ev alabilirsek ev almayı düşünüyoruz fakat bunu da o gelmeden yapmak istemiyorum açıkcası. Sizce ne yapmam gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cuneyt Bey,

      Oncelikle hangi gerekce ile oturum aldiginizi yazabilirseniz nacizane yardimci olmaya calisayim, saniyorum ki Ankara anlasmasi ile Ingilterede bulunuyorsunuz, dogrumuyum?

      Saygilarimla

      Sil
  8. Evet ankara anlaşması ile oturumumu geçen sene aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cuneyt Bey,

      Dependants applying from outside the UK

      You can include your family on your visa application form.

      If you’re already in the UK and want your family to join you, they must apply in person at their local visa application centre.

      They’ll need to have their fingerprints and photograph (known as ‘biometric information’) taken as part of their application.

      They may be able to get their visa faster or other services depending on what country they’re in - check with the visa application centre.

      Bu basvuruyu yaparken doldugunuz forma esinizi bakmakla yukumlu oldugunuz kisi olarak ekleyeceksiniz ve Turkiyeden onun adina basvuru yapacaksiniz.

      Bu basvuruda gostereceginiz belgelerde HO sitesinde asagidaki gibi belirtilmistir;

      Your family members (‘dependants’) can come with you when you come to the UK on this visa.

      A ‘dependant’ is any of the following:

      your partner
      your child under 18

      For each family member you must have:

      a current passport or other valid travel identification
      2 passport size colour photographs
      proof of your relationship, for example a marriage certificate, evidence that you live together, birth certificate
      proof they will live permanently with you
      proof that you have sole responsibility for any dependants aged under 18 if the other parent won’t be in the UK, for example written permission or relevant legal documents
      proof that you can support and house yourself and your dependants during your stay, for example bank statements or payslips for the last 6 months
      their tuberculosis test results if they’re from a country where you have to take the test

      If your dependant is already in the UK, they must also have:

      evidence they haven’t broken any immigration laws while in the UK
      a police registration certificate if they were asked to register with the police when they came to the UK

      Belgeler ile beraber basvurunuzu bu sekilde yapabilirsiniz.

      Saygilarimla

      Sil
    2. Teşekkürler Mete bey, en kısa süre içinde evrakları tamamlıcam inşallah.

      Sil
  9. Merhaba, Kasım ayında Aile Birleşimi vizesine başvurmak istiyorum. Eşim ve oğlum İngiliz vatandaşı. Türkiye'de yaşadığımız için "birikimimizi" göstererek başvuru yapacağız. Başvuru dosyamı kendim hazırlamak istiyorum. Gerekli evraklar yapılması gerekenler vs baya araştırma yaptım. Merak ettiğim birkaç şey hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
    - Ülkeye öngördüğünüz giriş tarihini soruyor. Buna başvuru gününü mü sonrasını mı yazmak lazım.
    - Türkiye'de çalıştığım firmadan vize almam halinde işyerinden sorunsuz olarak ayrılabileceğimi söyleyen bir taahhütnameye gerek varmı
    - Tercüme edilen evraklarda noter onayına gerek varmı
    - Başvuru anında bizden hem orijinal belgeler hem de fotokopiler mi alınacak.
    - Sheffield diye bir yerden bahsediliyor. Orijinal evrakların buraya bizim tarafımızdan gönderilmesi gerektiğini söylüyorlar. Buraya evrakları TLS'mi gönderecek yoksa biz mi. Sheffield nedir biliyormusunuz.

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      -UK`ye giris yapacaginiz planladiginiz tarihi yazmaniz gerekiyor, ornegin; 13 Aralik 2017.(basvuru gunu ile alakasi yok, vize aldiktan sonra ulkeye giris yapacaginiz tarih.)
      -Turkiyede calistiginiz firmanin vizeye bir etkisi olmaz ama sirketten sahsiniza yazilmis bir referans mektubu sizin hakkinizda olumlu seyler dusunmelerine yardimci olabilir.
      -Sadece Turkce kayit yapilmis resmi belgeler yeminli tercuman tarafindan onayli olmalidir aksi halde sorun yaratabilirler.
      -Orjinal belgeler alinir, basvuru sonrasi vizeniz veya red mektubu ile birlikte hepsi dosyaya konulup tarafiniza iade edilir.
      -Sheffield UK`de bir sehir, Home Office`in UK`de cesitli sehirlerde farkli vize turlerine bakan ofisleri bulunuyor, basvuru yapacaginiz vize turune bakan ofis orada olsa gerek fakat sizin kisisel olarak herhangi bir belge gondermemeniz, bu basvuruyu yapacaginiz yere teslim etmeniz gerekiyor.

      Vizenizi en kisa surede almanizi diliyorum.

      Bol Sanslar.

      Mete Han

      Sil
  10. Eylül ortasında evrak hazırlığına başlayacağım. İnşallah hızlı ve sorunsuz şekilde alırım. İlginiz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar. Öncelikle böyle faydalı bir blog yaptığınız ve insanlara yardım ettiğiniz için sizi kutluyorum.
    Ben 7/11/2017 tarihinde Macaristan vatandaşı olan nişanlım ile evlendim. Kendisiyle 2016 yılının Mayıs ayında internet üzerinden tanıştık ve yaklaşık 1 yıl sürekli WhatsApp üzerinden yazışma ve konuşmalar sonrasında evlenmeye karar verdik.
    Bu arada ben 2 yıldır ayrı yaşadığım eşimden temmuz 2017 de boşandım. Ve dediğim gibi kasım 2017 de Macaristan vatandaşı nişanlımla evlendim.
    Eşim 3 yıldır İngiltere’de yaşıyor ve düzenli bir hayatı ve işi var ve düğünümüz de dahil olmak üzere toplam 3 kez Türkiye’ye geldi. Her geldiğinde de işi yüzünden ancak 3-5 gün kalabildi Türkiye’de.
    Şimdi ben eea family permit alarak eşimin yanına İngiltereye gitmek istiyorum. Ama boşanmam ve evliliğim çok yeni olduğu için red yemekten korkuyorum. Birlikteliğimizin gerçek olduğunu kanıtlayacak WhatsApp konuşmaları hariç pek fazla bir belge yok. Üstelik genellikle WhatsApp üzerinden telefon görüşmesi yaptık. Sizce vize alma olasılığım nedir ? Ve ne tarz belgeler sunmam vize alma olasılığımı yükseltir.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayin Garppit,

      Oncelikle yeni evliliginizin ve hayatinizin hayirli ugurlu olmasini dilerim.

      Esinizin Ingilterede duzenli bir hayati var ise Avrupa ve Ingiliz yasalari geregi kisilerin evli olduguna dahi bakilmaksizin birlikte yasama hakki var, ki siz evlenmissiniz gecmis evliliginiz suanki esiniz ile olan iliskinizi etkilemeyecektir, birlikteliginizin samimiyetini ifade etmeniz yeterlidir, vize basvurunuzun olumsuz sonuclanabilecegindende cekinmeyiniz, boyle durumlarda size basvurunuzun neden reddedildigi bilgisi veriliyor, istenilenlerle birlikte yeniden basvuru yapabilirsiniz.red almaniz cok onemsenecek birsey degil.
      Basvurunuzda herseyi samimi bir sekilde anlatin ve iliski suresince farkli lokasyonlarda bulundugunuz icin sadece yillik izinlerinizde biraraya gelebildiginizi bunun disinda Telefon ve videolu gorusmeler ile iliskinizi surdurdugunuzu acikca dile getirin.
      Ilk tanistiginiz andan itibaren iliskisnizi ispat edecek whatsapp gorusmelerini ve birlikte cekildiginiz resimlerinizi, dugun resimlerinizi dosyalayip basvuruya ekleyin, bence sorun cikmayacaktir.

      Saygilarimla, Bol Sans.

      M.

      Sil
  13. Eşim ingiltere vatandaşı ingilterede yaşıyor, full time çalışan gözüküyor, maaşı 1600 sterlin vergiyi düşünce eşimin bütün evrakları tamam, bu şartlarda eşim ingiltereden avukat aracılığıylamı yoksa türkiyeden vize danışmanı aracılıyla mı başvuru yapılacak ben türkiyedeyim şuan aile birleşimi ile gitmek istiyorum A1 sertifika mi aldım cevap verirseniz sevinirim iyi günler

    YanıtlaSil