25 Kasım 2011 Cuma

Avrupa Vatandaşları Eş Vizesi (EEA)

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşları(istisnaları vardır) İngiltere’de çalışma ve oturma iznine sahiptir. Bu kişiler Avrupa vatandaşı olmayan eş ve çocuklarına İngiltere vizesi alabilirler. İngiliz vatandaşları da Avrupa vatandaşıdır. Ancak bu vizeye İngiltere vatandaşları haricindeki Avrupa vatandaşlarının eşleri ve çocukları başvuru yapabilirler. Başvuru yapacak kişi başvuru dosyasında eşinin pasaportunu da sunmak zorundadır.


Yapacaginiz dogru ve eksiksiz basvuru vize almanizi kolaylastiracaktir.
Soldaki sayfalarda bazi bilgiler bulacaksiniz, umarim yardimci olur..

Bol Sanslar.


12 yorum:

  1. Merhaba
    Bugün EEA family member vize başvurusu yaptım.2 buçuk yılı geçen ilişkimzide 30.10.2016 tarihinde İtalyada nihahımızı yaptık ve sonrası eşim İngilterede kontrantlı olarak çalışan ve bütün evraklarımızı eksiksiz teslim ettik. (ilişkimizi doğrulayan herşey , hesap dökümleri )Yalnız ofisdeki bir beyfendi evraklarımın içinde görmüş olduğu iş referansı sonrası , Bu belge senin vize almanı zorlaştırır vb. şeler söledi ve bu vize ile orada çalışamassınız dedi. Ama okumuş olduğum bütün yazılarda ve almış olduğumuz bir avukatdan bilgiye göre bu hakkımın olduğu söleniyor. Aynı zamanda belgeleri

    YanıtlaSil
  2. Sayin Koc,

    Esiniz Ingilterede yasiyor ve kontratli bir iste calisyor ise vize almanizi zorlastiracak hicbir unsur yok(eger iliskinizin gercekligini kanitlayan belgelere sahipseniz)aksine Avrupa yasalarina gore esinizin orada calisyor olmasi veya ogrenci olmasi gerekiyor.
    Evliliginizi ve beraberliginizi destekleyen belgeleri Italyan/Turk Ingiliz buyukelciligine sunuyorsunuz, basvurunuzu buradan yapabilirsiniz https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome
    Yaklasik 3 hafta icinde EEA vizesi alacaksiniz, bu vize 6 aylik olacak ve Ingiltereye geldiginiz zaman Residence Card basvurusu yapmaniz gerekecek, basvuruyu ingiltereye girer girmez yapabilirsiniz, basvuruyu EEA vizenizin bitiminden once yapmalisiniz yani 6 ayiniz olacak.

    Bol Sanslar.

    MeteHan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mete han bey yanıtınızdan dolayı
      21.10.2016 tarihinde başvuruyu gerçekleştirdim.
      -Eşimin 01.05.2016 tarihinden 01.09.2017 tarihine kadar çalıştığı şirketden kontratı var.
      -Dosyamıza evlilik cüzdanlarımızı ( İtalya ve Türkiye) , multi language evlilik sertifikası
      -Eşimin çalıştığı şirketinden kontratını,vergilenmesini,pay slipslerini, 'NIN' ınsurance belgesini
      -Ev kontratını (ingiltereye giriş yaptığından beri aynı adreste ikamet ediyor) elektrik,su,gaz ve internet faturaları
      -Ingiltere banka hesabı ve İtalya banka hesabı
      -Eşimin ailesinin hesabı ve her iki ayda 1000 euro destek olacaklarını belirten yazı ve hesapta bu hareketin oluşu.
      -Eşimin Türkiye ye olan bütün giriş-çıkışları . (ilk tanıştığımızda çalışma izni dahil Türkiye)
      -Tüm uçak bilet organizasyonları (benim ve eşimin )
      -Malta'da 4 ay boyunca beraber yaşadık.Evin sözleşmesi ,elektrik,su, gibi harcama ödenekleri.
      -İngiltere vatandaşı olup benim yakın bir arkadaşım olan emekli polis memurundan referans yazısı .
      -Başka bir ingiliz vatandaşı ve Eşimin bir aile dostundan aynı şekil bir referans yazısı.
      *-Eşimin ev sahibinden benim hakkımda iş referans yazısı.(ev sahibinin dükkanında çalıbileceğimi söyleyen)
      -Eşimden ve kendi tarafımdan kısa bir özgeçmiş(nasıl tanıştık ve nerelerde bulunduk)
      -Kendimin İngilizce sertifikaları , IELTS sertifikası ayrıca.
      -Annemin ve Babamın hisse ve tapularını (ingilizce tercümenli)
      -Anneme ait olan bir kira sözleşmesi
      -4a sigorta cetvelim (ingilizce tercümenli )
      -Adli sicil kaydım , apostilli ve tercümenli
      -İlişkimizin başladığı günden bu yana olan Facebook'ta paylaşmış olduğumuz fotoğraflar,yazışmalar,watsapp aramaları ve normal fotograflarımız.

      Sanırım ufak tefek bir şeyler daha var dosyaya koyduğumuz. Bunlardır benim teslim ettiğim evraklar. Yıldızlı olarak bir tanesi var ki aralarında iş referansı .Bunu koymakla iyi mi yaptık , kötü mü yaptık bilemedik. Çünkü konsolosluk görevlisi bu referansın senin vizeni almanda sıkıntı çıkaracağını ve senin şuan itibari olarak oraya yerleşme niyetinde olduklarını anlamalarına neden açar dedi.

      Sil
  3. Merhabalar.
    ben ankara antlasmasindan 3 yillik vizemi aldim ve suan esim ve oglumu aile birlesimi adi altinda ingiltere ye getirmek istiyorum.. banka girdilerim ve azda olsa bir birikimim var ve is konumum ve ciromu ailem icin uygun hale getirdim.
    benim merak ettigim konu aile birlesimi icin nisan ortasinda muracat yapacagim cocuklarim icin gaziantepten... bu vize muracatimdan sonra ortalama kac gunde sonuc geliyor... bilgilendirmeniz ricasiyla...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Aileniz an itibari ile Turkiyede oldugu icin https://www.visa4uk.fco.gov.uk/account/register buradan basvuru yapacak ve https://uk.tlscontact.com/tr/gzt/page.php?pid=procedure Gaziantep basvuru merkezine kayit yaptirip biyometrik bilgileri teslim edecek.
    Basvuru 3 hafta icinde incelenip sonuclanir.
    Esiniz ve cocuklariniz bu vizeyi aldiktan sonra Ingilterede avrupa vatandasi statusunde istedigi yerde calisabilecek ve sosyal haklardan faydalanabilecek.
    Sizde 1+3 yilin ardindan suresiz oturuma basvuru yapiyorsunuz ve 5. yildan sonra vatandaslik icin basvuru yapabileceksiniz.
    Bolsanslar.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben Bulgar ve Türk vatandaşıyım,eşim Türk vatandaşı, Eşime ingiltere için EEA vizesi aldık,bugün itibariyle(6 aylık). bu vize ile ingilterede kaç gün kalabiliriz? 12 haftalık dil kursuna gitmeyi düşünüyoruz.Yardımınız için teşeklürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldiginiz vize sizinde soylemis oldugunuz gibi 6 aylik, suan yapmaniz gereken 5 yillik ikametgah kartina basvurudur.
      Basvuruyu https://www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-registration-certificate-or-residence-card-for-a-family-member-form-eea-fm
      formunu doldurup belirtilen adrese gondermeniz halinde yapmis olacaksiniz ve 6 ay icinde Icisleri bakanligi tarafindan kartiniz gonderilecek, gonderilmedi ise sebebi yazili bir sekilde mektup gelecek.
      Basvuruyu ne kadar erken yaparsaniz o kadar iyidir.
      EU vatandasi oldugunuz icin dil sinavi gibi bir zorunluluk yok fakat yeterli olmadigini dusunuyorsaniz tabiiki ogrenmekte fayda var.

      Bol sanslar diliyorum.

      MeteHan

      Sil
    2. Nasıl bir yol izlediniz
      Bizde başvuru yapacağız bilgi alabilirmiyim

      Zaferdemirel59@gmail.com

      Sil
    3. Sayin Demirel,

      Sol taraftaki menuden basvuruyu nasil yapacaginiza dair bilgi edinebilirsiniz, akliniza takilan herhangi bir yer olur ise belirtmeniz halinde yardimci olmaya calisacagim.

      Saygilar

      Mete Han

      Sil
  6. Mrb ben 8 ağustosta Türkiye'den EEA Family Permit vizesi müracaatı yaptım. Eşim AB vatandaşı. Bu gün 23 Kasım ve hala bir cvp yok. Siz diğer cvp larınızda hep 3 hafta demişsiniz. neden gecikmiş olabilir yada bu durum normal mi? Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Mustafa Bey,

    Uzun bir sure bloga giremedim, saniyorumki vizeniz elinize ulasti. Sayet ulasmadi ise basvuru numaraniz ile buyukelcilige sorgulama talebi gonderebilirsiniz, bu tur gecikmeler vize ofisindeki organizasyon hatalarindan kaynaklanabiliyor, yardimci olacaklardir.

    Saygilar

    YanıtlaSil
  8. Merbaha, Mete Bey,

    Eşim Uk de yaşayan EU vatandaşı. Geçtiğimiz temmuz ayında evlendik.Agustos ayının 16 sı işe aile birleşimi için başvurduk. Danışman aracılığı ile çalıştık ve dosyamızın çok çok sağlam olduğunu , 15 gün içinde sonuçlanacağını söyledi. Şu an 4,5 ay oldu fakat hala bir sonuş yada herhangi bir hber alabilmiş değiliz. Pasaportumu da nasıl olsa 15 gün içinde çıkacak diye başvururken verdiğim ve turistik vizem de bu sürede bittiği için şu an Uk e giriş çıkış yapamıorum ve dolayısı ile eşimle hala bir araya gelemedik. ingiltere'deki Home office i aradığımızda ise herhangi bir bilgi ve cevap almıoruz. Fakat dosyamızı görüyorlar burda diyorlar. Yani en azından kaybolmadığını bilioruz. Siz daha önce benzer bir durumla karşılaştınız mı? Herşey sorunsuz iken neden bu kadar zaman almış olabilir? Aydınlatıcı bir bilgi verebilirseniz çok seviniriz. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil